четвъртък, 28 март 2024 г.

Наши кулинарни блогъри пишат здравословни рецепти за деца

Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева създадоха първите рецепти за детската кулинарна книга на „Нестле за по-здрави деца“

Кулинарните блогъри Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева, добили популярност в последните години сред гурманите и любителите на готвенето у нас, бяха сред първите, които се включиха в инициатива на „Нестле за по-здрави деца“ за създаване на българска книга с рецепти за детско балансирано хранене.

Техните рецепти са изготвени на база методологията на „Порция Баланс“ – универсалния наръчник на хранителния гигант за изготвянето на разнообразно и хранително детско меню. Рецептите им могат да бъдат открити в профилите им в Instagram.

Теди Титова сподели детска рецепта за вкусно и полезно пилешко филе с царевица, броколи и моркови, която самата тя често приготвя за своята дъщеря Рая. „Избрах да приготвя точно тази рецепта водена от вкуса на моето дете. Към филето добавих любимите царевица и моркови, а броколите направи нашата порция изцяло по модела на Порция Баланс. Това е бърза и лесна рецепта, която в същото време е полезна за цялото семейство“, сподели кулинарната блогърка.

Инфлуенсърката Венета Романски подкрепи мисията за балансирано хранене, като публикува една от най- любимите рецепти на малкия Йоан – телешки кюфтенца с пълнозърнеста паста и салата, гарнирана с бейби спанак, краставици и чери домати. Тя подчерта, че поднасянето на любимата храна на децата по интересен и забавен начин е от изключително значение за подсилването на техния интерес и апетит, особено когато те са в период, в който предпочитат да хапват само две или три неща.

Овчарски пай с леща и пюре от карфиол беше предложението за здравословна рецепта на блогърката Никол Кунева, чиято страст е здравословното хранене и споделянето на кулинарни тайни с други родители.

За приготвянето на вкусните ястия на талантливите майки е помогнал „Порция Баланс“- наръчникът на Нестле, предназначен за деца между 4 и 12 години, който напътства родителите при изготвянето на разнообразно меню за техните деца. „Порция Баланс“  показва правилното количествено разпределение на хранителните вещества, които трябва да присъстват във всяко детско меню. Точно затова „Порция Баланс“ е в основата на всички рецепти, които ще бъдат събрани в рамките на инициативата на „Нестле за по-здрави деца“.

Рецептите за дигиталната кулинарна книжка на „Нестле за по-здрави деца“ ще се събират до 05.04.2021 и всеки любител-кулинар има възможност да бъде сред 35-те българи, чиято рецепта ще стане част от финалната книга с рецепти в края на април. Всеки, които иска да се включи в създаването на българската кулинарна книга за детско балансирано хранене може да го направи като сподели любимата балансирана рецепта на своето дете под постовете на инфлуенсърите в Instagram или на страницата на „Нестле за Живей Активно!“ във Facebook. По този начин Нестле цели да стимулира повече родители да приготвят балансирани ястия за своите деца, защото храненето е от основно значение за здравословния растеж и развитие на всяко дете.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html