четвъртък, 18 април 2024 г.

„Байерн“ отказа „РБ Лайпциг“ от титлата в Германия

„Байерн“ (Мюнхен) спечели дербито на върха в Първа Бундеслига, след като надигра „РБ Лайпциг“ с 1:0 на ст. “Ред Бул Арена”. Така баварците направиха много важна крачка към спечелването на 31-вата си титла на Германия, както и рекордна девета поредна. Единственото попадение в двубоя реализира Леон Горецка в 38-ата минута.

Германският шампион бе без голямата си звезда Роберт Левандовски, който се контузи при ангажиментите си за националния отбор на Полша в края на март. Полският голаджия бе заменен от Чупо-Мотинг на върха на атаката, а Коман, Мюлер и Сане действаха зад гърба му.

„Байерн“ имаше превъзходство през първото полувреме, като отправи шест удара към вратата на съперника. В 38-ата минута Горецка вкара единственото попадение в двубоя, след като се разписа след асистенция на Томас Мюлер. Малко след това Лерой Сане пропусна добър шанс за второ попадение, като същото стори и Чупо-Мотинг.

През второто полувреме „РБ Лайпциг“ доминираше на терена. Домакините обаче направиха много пропуски, като Дани Олмо и Марсел Сабицер не успяха да се разпишат. В 77-ата минута Мюлер пък пропусна да сложи точка на спора с второ попадение за гостите в мача.

„Байерн“ задържа аванса си до края на срещата и се поздрави с успеха, благодарение на който дръпна със седем точки пред „РБ Лайпциг“ и на практика отказа съперника си от титлата в Германия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html