четвъртък, 25 април 2024 г.

Томислав Дончев: Освен умен и красив, Христо Иванов да бъде и малко възпитан

„Освен умен и красив, Христо Иванов трябва да  бъде и малко възпитан. С един друг господин обикалят България и навсякъде говорят за Томислав. Нямам спомен с тях да сме пили кафе или бира. Аз към вас не се обръщам с Цветанке, а с г-жо Ризова – обърна се вицепремиерът Томислав Дончев към водещата на предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Томислав Дончев. Снимка: БГНЕС

Корупцията е заразна болест на демокрацията и на пазарната икономика. Няма държава без корупция. Приложили  сме всички мерки за борба с нея и се надяваме да има резултати в най-скоро време, обеща вицепремиерът.

Коментирайки доклада на Държавния департамент на САЩ за България, Томислав Дончев изрази учудване защо за антисемитските изказвания на уволнения професор от СУ „Св. Климент Охридски“ (Михаил Мирчев, б.р.) трябва да бъде винено държавното управление.

„Най-обичам тв водещи да ми обясняват, че у нас няма цензура в медиите“, заяви Томислав Дончев. Той подчерта, че ЛГБТИ хората участват активно в обществения живот на страната и никой не нарушава техните права.  „Те не са ощетени от държавата и твърдението в доклада на Държавния департамент е твърде пресилено“, смята вицепремиерът.

Коментирайки темата за евентуални експертно правителство след изборите, Дончев заяви, че „за да си добър политик, преди това трябва да си добър експерт“.Според него т.нар. експертни програмни и прочее правителства са най-нещастните в българската история.

„Коалиционното управление е трудно, важни са финалните резултати. Смятам, че с „Обединени патриоти“ свършихме добра работа“, смята Дончев.

„Ако има ресурс на база естествен партньор, ще управляваме в коалиция, ако не – ще служим честно в опозиция“, обясни вицепремиерът. Според него не е честно „да се прегърнем с партии, които довчера са ни ругали и обиждали“, заяви Дончев.

Той отново потвърди, че конгресът на ГЕРБ е забранил партията да влиза в коалиция с БСП. „Като гледам, възможностите не са много“, смята вицепремиерът. Според него няма смисъл от кабинет на малцинството, ако няма парламентарна подкрепа. „Ако няма гаранции, че бюджетът или някои законодателни инициативи ще бъдат подкрепени, какъв е смисълът да има кабинет за няколко месеца? Само за това някои хора да си пишат в биографиите, че са били министри ли, каза накрая вицепремиерът Томислав Дончев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html