петък, 19 април 2024 г.

Дебютант ще пази за България срещу Северна Ирландия

Даниел Наумов, снимка bg.cska1948.bg

Вратарят на националния отбор Пламен Илиев по всяка вероятност ще отпадне от сметките на Ясен Петров за световната квалификация със Северна Ирландия тази вечер. Играчът на „Лудогорец“ е със силни болки в ахилеса, след като получи травма по време на официалната тренировка на представителния ни тим в Белфаст. Така вариантите пред наставника ни за титулярен страж са дебютантите Иван Караджов и Даниел Наумов.
Илиев се присъединява към увеличаващия се лазарет на отбора. Още преди Петров да обяви дебютните си повиквателни, контузии оставиха извън състава Мартин Луков, Тодор Неделев и Антон Недялков. Срещу Северна Ирландия няма да видим още Сисиньо и Страхил Попов.
Капитанът на домакините Стивън Дейвис пък се готви да подобри британски рекорд за най-много мачове с националната фланелка. До момента Дейвис има 125 двубоя във визитката си, колкото е изиграл и Питър Шилтън за Англия. Днес Дейвис може да стане №1 по брой мачове, за която и да е страна от Британските острови. „Трябва да се върнем към победите и да намерим начин да спечелим мача“, заяви Стивън. „Наистина аз лично съм пред голямо постижение, но моят фокус е върху самия мач“. Северна Ирландия и България са без точки от началото на борбата в Група С на квалификациите за Мондиал 2022. Двубоят започва в 21:45 ч. и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html