петък, 26 април 2024 г.

Влади Караджов от „Бригада нов дом“: Йорданка Фандъкова ме ожени тайно

Младоженците с Фандъкова и сътрудничката й Петя Лазарова (вдясно)

Влади Караджов учи икономика, а на 18 години подхваща свой бизнес със заведение. След смъртта на баща си преди 12 години, който бил известен инженер, бригадир Караджов започва да се занимава със строителство. Става популярен покрай предаването „Бригада „Нов дом“ по Би Ти Ви, където със своята група преобразява домовете на семейства в затруднено положение. Майсторът е женен отскоро за главната редакторка на предаването Цветелина, като има десетгодишен син Дани от предишна своя връзка. Пред „Галерия“ той разказа за тайната им сватба.

– Господин Караджов, коя история от последния сезон на „Бригада „Нов дом“ ви разтърси най-силно?

– Не си позволяваме да показваме емоции, защото при нас адреналинът идва от това, че за пет-шест дни трябва да ремонтираме домовете на семействата в нужда. И то по най-добрия начин. Но много се разчувствах от историята на самотна майка на четири деца, която става полицай, когато умира мъжът й, за да поеме неговата професия и да изпълни неговия дълг.

С Мария Силвестър

– За много хора е невъзможно да се направи ремонт за пет дни, вие как успявате?

– Благодарение на целия екип на предаването, защото напрежението и скоростта, с която се работи, изисква хората да се разбират перфектно. По време на снимките често си разменяме ролите, понякога операторът сглобява детското столче, или моите момчета носят куфарите с техниката нагоре. Включва се Мария Силвестър, нищо че е такава засукана красавица, но никога не отказва да свърши тежка работа. Както и всички звезди, които участваха в петия сезон.

– В един от епизодите изкачвате входни стълби на дом, който ремонтирате, цели 385 пъти, след това колко килограма свалихте?

– Това беше домът на същата полицайка, за която вече споменах. След това свалените килограми не бяха повече от два-три, но оттогава си имам проблем с кръста. Но всеки човек, който се занимава със строителство, претърпява контузии или инциденти. Всички до един от бригадата ми сме си рязали пръстите.

– Вие самият къде живеете?

– В покрайнините на София, в село Мало Бучино, от единадесет години, но в моята къща винаги има нещо за ремонтиране, така че това е един неспирен процес. Но както казваше баща ми Филип, който беше строителен инженер, никога не завършвай нещо докрай, защото то ще остане в историята, а винаги си оставяй нещо за оправяне. И аз изпълнявам неговите заръки.

– От колко години се занимавате с тази работа?

– От 12-13, иначе съм учил икономика. През цялото ми съзнателно детство винаги съм бил по строителните обекти покрай баща ми. Като непълнолетен събирах боклуците в една количка с гумени ботуши и ръкавици. Друго не можех да правя, за да отида на море или да си купя нови маратонки. Като всяко дете се възхищавах от това, което прави баща ми, но той не искаше да тръгвам по неговия път. Строителството е тежка и отговорна професия, не е за всеки и не знам кой баща ще иска точно това за сина си. Освен това като тийнейджър си имах мои мечти, които гонех. Винаги съм искал да се занимавам с нещо авторско, правех лампи с екипа си. И малко по-малко това преля в строителството, защото хората искаха освен лампи и домове. Захванах се със строителство след като почина баща ми преди 12 години. Сигурен съм, че ако беше жив, нямаше да правят това.

– Баща ви е построил някои известни сгради в София, кои са те?

– Той беше строителен инженер, технолог, изля плочите на мола на Цариградско шосе, който беше един от най-големите за онези времена в България, на хиляди квадратни метра. Доста известни хотели е правил. Брат ми Светослав Караджов, който е популярен фотограф, не тръгна по неговия път, защото е човек на изкуството, макар че и той като ученик е работил същото като мен.

Влади и синът му

– Синът ви Дани иска ли да тръгне по вашия път, от какво се увлича?

– Той е на десет години, в пубертета и всеки ден си сменя мнението и желанията. Голямо торнадо е в момента. Надявам се да има собствени цели, моята задача е да му помагам да се справя добре в училище – и като поведение, и като знания, и социални контакти. А вече той как ще погледне на живота си е негова работа. Децата вече са много технологични, живеят в някакви паралелни светове, който ние, възрастните, не разбираме. Напоследък много го вълнуват хип-хоп танците, справя се чудесно.

– Заедно сте с главната редакторка на предаването Цветелина Димитрова. Кога се сгодихте?

Сгодихме се миналото лято край един морски ресторант. Само чаках хубавият момент, за да й поискам ръката. Разбира се, че паднах на коляно, нямаше пръстен с диамант, но имаше такъв от цвете. За мен беше важно да каже „да“. След това така и не й купих пръстен с диамант. Иначе сме заедно от три-четири години. Тя е човек с невероятни качества, в един момент моят живот се преплете с нейния и започнахме да прекарваме все повече време заедно. Така разбрах, че някои теми са много интересни, когато ги коментирам с нея, и по-късно бях наясно, че тя е моят човек, като преди това минах през един-два неуспешни опита.

Влади и Цвети с кумовете си

– Чухме и за тайната ви сватба. Кога беше тя?

– Оженихме се на 18 март тайно от всички. Никой не знаеше. Тази дата беше много специална за Цвети. Тя иска всичко между нас да е перфектно и се допита до астролог за най-подходящата дата, но понеже съм малко по-серт човек, й казах, че не вярвам в тези неща. Но все пак реших да я изненадам със сватба точно на 18 март, а тя не знаеше абсолютно нищо. Трудно успях да скрия цялата организация от нея, защото Цвети е доста мнителна и много ми костваше това да се случи. Просто я оставих на работното й място, където имаше снимки. Там отидоха най-близките й приятелки и й казаха, че ще има снимки, но не работни, а за най-щастливия й ден в живота.

 Тя е била доста шашардисана.

С помощта на нейните приятелки й бях подготвил роклята – бяла и много елегантна, обувките, грим, прическа, абсолютно всичко необходимо. И се получи като по филмите. Чаках я направо в кметството на София, защото г-жа Йорданка Фандъкова ни ожени. Изпитваме уважение към нея, защото много ни е помагала за предаването, и за нас беше важно тя да е човекът, пред когото да се подпишем. Така вече с Цвети официално сме семейство и тя носи моята фамилия. Заради пандемията нямаше как да направим парти, сега не е моментът, но когато имаме възможност, ще вдигнем страхотна сватба с много приятели. Нашите кумове живеят в Китай и ще се организира по-трудно, а сега ни свидетелстваха други наши близки. Имаше и роднини, бяхме не повече от десет човека.

-И двамата имате деца от бившите си връзки, искате ли още едно?

-Това никога не е било тема, която ни вълнува и не се стремим към това. Любовта от нашите деца е толкова силна, че чак на моменти не се справяме с нея.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html