петък, 19 април 2024 г.

Защитавайки образованието, се защитава държавността

„Граждани на протеста“, №17

Развиването на икономика само в обслужващата сфера създава тенденция за смазване на образованието. Инженерното образование, икономическото образование, този кадрови фундамент за развитие на икономиката и създаване на производствени мощности чрез външни и вътрешни инвеститори, когато бива унищожен и обществото бива лишено от възможността да се възпроизвежда!

Отваря вратите за прииждане отвън на ръководни кадри – чужденци. Така българите се свеждат до обикновена изпълнителска тълпа, евтина изпълнителска тълпа!Постепенно ще се подмени ръководната прослойка на страната от българи с чужденци! Подвластни на други нрави и обичаи. Тази тенденция трябва да се промени. Възможността да се развива предприемачеството сега и тук е важен лост за развитието на страната. Същевременно установената в страната чиновническа партокрация е заета с оцеляването си и развитието на нуждата от чиновничество. То създава условия да се развива прослойка, изцяло зависима от назначаващите я началници не българи и ангажирани с партията, която управлява колонията и така да заздравява колониалната система в страната.

Не е нужно кой знае какво образование. Примерите, че и грамотност не е нужна, са налице. Важното е да обслужват нуждите на чужденците и да гласуват правилно. Там, да се чете, не е нужно. Може да вземат да мислят! Тоталната зависимост от колонизиращата система, кредити, финансиране и създават условия за унищожаване! Те свиват обществото, съграждано и образовано с години. На неграмотното местно общество пътища не му трябват, тя тази неграмотна администрация има основната функция, като ръкавица да защитава от външните неблагоприятни състояния колониалната структура, експлоатирана България.

Неграмотността на населението е основата на обезличаването на държавата. Основата на колонизирането й. Основа на имитацията на демокрация чрез гласуване, щом гласовете могат да се контролират чрез гладуване! Чрез работните места!

Този път на развитие трябва да променим, да възстановим нормалното развитие на държавата ни, раждаща и развиваща собственото си население, работеща за собственото си население, съществуваща, създадена от него и за него, собственото население!

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html