четвъртък, 25 април 2024 г.

Велислав Минеков агитира за „Демократична България“

Вилдан Байрамова (в средата) и Велислав Минеков откриха кампанията на „Демократична България“ в Кърджали

Проф. Велислав Минеков окончателно заряза колегите си от Отровното трио и мина в лагера на „Демократична България“, пише вестник „Галерия“. Скулпторът обикаля страната заедно с Христо Иванов, за да привлича повече гласове за кандидатите им. Още миналата седмица Минеков беше с лидера на „Да, България“ в Пазарджик, където водач е дългогодишният му приятел Стефан Тафров.

През уикенда напусналият член на Триото отново пътува в страната на предизборна обиколка, този път в Кърджали. Там той участва в откриването на кампанията на местната водачка Вилдан Байрамова, а компания му правят Петко Ковачев и Борислав Сандов от „Зелено движение“ – третата партия в коалицията „Демократична България“.

Прави впечатление, че Минеков засега избягва да посещава публично събития с Атанас Атанасов от ДСБ и предпочита Христо Иванов и зелените. В редиците на модерната градска десница се говори, че това не е случайно. Минеков не искал да го свързват с Иван Костов и с неговия наследник на партийния пост в ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Преди два месеца „Галерия“ първа разкри причината за оттеглянето на Минеков от Триото и коалицията с Мая Манолова. Той се надявал всички опозиционни партии извън парламента да се обединят, но това не се случило. Освен това не искал да го свързват с червената Мая Манолова, защото бил десен.

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов

През последните два месеца Минеков не общувал с останалите от Триото – Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, които правят кампания като коалиция със странното за логично мислещите хора име „Изправи се! Мутри вън!“. Според протестиращи голяма част от вота на площада ще се прелее към „Демократична България“ именно с подкрепата на Велислав Минеков за тях.

Професорът не е кандидат за депутат и не е пожелал да го включат в листите от квотата на Христо Иванов, въпреки че е имало такава възможност, научи „Галерия“. Това обаче не изключва вариант той да заеме важен пост в изпълнителната власт, ако „Демократична България“ стане част от бъдещо управление, твърдят запознати. Скулпторът е безспорен авторитет, който не се е замесвал в скандали и досега е странял от политическата сцена.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html