петък, 19 април 2024 г.

Сестрата на Ким Чен-ун заплаши САЩ и Южна Корея

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун – Ким Йо-чен – предупреди САЩ да не създават проблеми и да участват във враждебни действия спрямо КНДР, а стопанинът на Белия дом „по-добре да не върши неща, които ще му попречат да спи спокойни следващите четири години“. Това се казва в изявление на Ким Йо-чен, публикувано от медиите в Пхенян и цитирано от световните агенции. 

Брат и сестра. Снимка Интернет

Ким Йо-чен е по-малката сестра на Ким Чен-ун и единствената от неговите братя и сестри, която се считана за негова близка.  

Тя критикува САЩ и Южна Корея за провеждането на съвместни военни учения. Американското правителство заяви, че от седмици се опитва да установи дипломатически контакт със Северна Корея. Пхенян обаче все още не е обявил, че президент на САЩ е Джо Байдън.

Двете страни остават в конфликт по отношение на програмите за ядрени и балистични ракети на Северна Корея, пише Би Би Си.

Сестрата на Ким Чен-ун заплаши страната ѝ да излезе от военното споразумение с южната си съседка заради „агресивните ѝ действия“.

„Южна Корея отново избра „пътя на войната“ и „пътя на кризата“ вместо „топлия път на целия корейски народ“, посочва Ким Йо-чен по повод на започналите миналата седмица съвместни военни учения на САЩ и Южна Корея. В изявлението се посочва, че Пхенян внимателно ще следи поведението на Сеул.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html