четвъртък, 28 март 2024 г.

Вратар в нокаут при победа №13 за „Ливърпул“

„Ливърпул“ спечели важна победа с 1:0 в гостуването на „Уулвърхемптън“ в 28-ия кръг на Премиър лийг. Диого Жота отбеляза попадението, което изкачи шампионите на шестата позиция в класирането, на 5 т. от Топ 4.
„Червените“ започнаха припряно, но постепенно наложиха контрол в средата на терена, а Садио Мане на няколко пъти можеше да застраши вратата на Руи Патрисио. В самия край на полувремето Диого Жота наказа бившия си отбор и откри резултата след бърза комбинация с другите двама от нападателното трио Мане и Мохамед Салах. В 79-ата минута Патрисио спаси удар на Мане, а после гол на Салах не беше признат заради засада.
Три минути преди края мениджърът на домакините Нуно Еспирито Санто получи болезено дежавю, след като Руи Патрисио се озова на земята след удар в главата. Вратарят бе ударен от съотборника си Конър Коуди, а случката навя спомени за контузията на Раул Хименес, на когото му се наложи да претърпи операция на черепа след сблъсък с Давид Луиш от „Арсенал“ по-рано през сезона.
В крайна сметка 7-минутното продължение всъщност бе близо двойно, защото Патрисио трябваше да бъде изнесен на носилка и заменен от резервния вратар Джон Ръди, записал първите си минути през сезона.

„Той е добре. Става дума за удар с коляното на Коуди. Всички тези ситуации, в които става дума за удар в главата ни тревожат, но той е добре и ще се възстанови”, коментира Еспирито Санто след мача. „Патрисио е добре и е в съзнание. Той си спомня случилото се“, каза още специалистът.
Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп остана доволен от трудната, но сладка победа. Той нарече този успех „мръсен“.

„Ужасна ситуация. Говорих с щаба на Уулвс и те са позитивно настроени. Но ситуацията бе доста шокираща. Иначе за нас бе важен резултатът. Получи се голяма битка. Спечелихме три мръсни точки, но това ме устройва. Имаше моменти, в които трябваше да се представим по-добре. В защита обаче стояхме добре през целия мач. Искахме да сме в добро настроение преди паузата в шампионата и това се случи“, заяви Клоп след 13-ия успех на мърсисайдци във Висшата лига.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html