четвъртък, 25 април 2024 г.

Разбиха депо за дрога във Велико Търново


Вчера бе рaзбит кaнaл зa paзпpocтpaнeниe нa нapкoтици, пpи cпeциaлизиpaнa aкция, cъoбщиxa нa нapoчeн бpифинг oт пoлициятa и пpoкypaтypaтa във Beликo Tъpнoвo. Чeтиpимa мъжe ca зaдъpжaни и cpeщy тяx ca пoвдигнaти oбвинeния зa дъpжaнe и paзпpocтpaнeниe нa мapиxyaнa. Гpyпaтa e дeйcтвaлa нa тepитopиятa нa цялaтa cтpaнa.
Учacтницитe в нeя ca зaлoвeни cлeд cделкa във Beликo Tъpнoвo, къдeтo e oткpитo и дeпо с над 21 кг трева.
Съвместната полицейска операция е осъществена от служители на ОДМВР – В. Търново и колегите им от ГДНП, СДВР и Областните дирекции в София, Пловдив, Ловеч и Благоевград на 11 март. Задържани са 7 души, трима от които в Студентския град в София. Доставчикът от Петрич пък е закопчан след гонка на магистрала „Хемус“, на връщане от Велико Търново, където разтоварил стоката. Арестуваните дилъри са на възраст от 19 до 33 години от Свищов, Средец, Сандански, Карлово и Севлиево. „Изненадахме ги, някои от тях се опитаха да избягат, но не са оказвали съпротива“, каза щефът на ОДМВР – Велико Търново ст.комисар Димитър Машов.
Депото в апартамент под наем във Велико Търново въртели студент с прекъснати права на 22 г. и негов по-възрастен авер, който е единственият с досие от групата. Там ченгетата открили над 21 кг суха листна маса.
При мащабната акция са извършени са претърсвания на 14 адреса във В. Търново, София, Пловдив, Ловеч, Карлово, Свищов, Ботевград и Петрич. Всичко са иззети над 23 кг дрога, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. „По първоначални оценки стойността е над 126 000 лв. Иззети са и два автомобила, за които има данни, че са използвани за осъществяване на престъпната дейност“, съобщи ст. комисар Машов.
След доклад на материалите по случая в Окръжна прокуратура – В. Търново четирима от задържаните – на 22, 23 г. от Свищов, 27-годишен от Петрич и 33-годишен от Севлиево са привлечени, като обвиняеми. „Мерките им за задържане са удължени на 72 часа, ще им поискаме от съда и постоянно задържане под стража“ поясни наблюдаващия прокурор Цани Попов. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава под наблюдението на окръжната прокуратура.
Шефът й Христо Христов оцени акцията като изключителна успешна, защото за пръв път успяват да задържат не само наркотика и неговия държател, но и доставчикът, както и разпространителите.
Задържаното само при този удар на властите количество марихуана надвишава иззетото за цялата 2020 г. в област Велико Търново, предаде в-к „24 часа“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html