10.7 C
София
понеделник, 26 септември 2022 г.

Арестуваха български журналист в Москва заради Мария Захарова

Московската полиция е задържала четирима души пред сградата на руското външно министерство. Те били облечени с кавказки национални носии и носели играчки-оръжия. Сред арестуваните е и българският журналист Борис Анзов. Това съобщи пред ТАСС източник от органите на реда.


„40-годишният Борис Анзов, родом от България, 26-годишен от Грузия, 44-годишен от Украйна и 20-годишен жител на Московска област бяха задържани близо до сградата на външно министерство, докато организираха спектакъл с ансамбъл в национални кавказки дрехи, с пистолети-играчки, пистолет-запалка, сувенирни саби и камшик. Един от мъжете беше на кон“, каза източникът на руската агенция.

В полицейското управление Анзов обяснил, че е дошъл в сградата на външното министерство, за да направи предложение на Мария Захарова. Срещу него е съставен административен протокол по част 1 на чл. 20.1 от Административния кодекс на Руската федерация (дребно хулиганство) с административна глоба от 500 рубли. Оръжията-играчки са иззети.

Кореспондентът на „Медия Мост България“ Борис Анзов и Мария Захарова се познават отдавна. Нашенецът редовно присъства на брифингите за пресата, които тя изнася. Анзов многократно даряваше Захарова, включително собственоръчно нарисувана картина и персонализирана българска национална носия, в която тя обеща да направи фотосесия.

В Instagram Анзов написа, че е дошъл да поздрави Захарова на 8 март. Той публикува и клип след пускането си от ареста, на който организира заря в чест на говорителката на Москва.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html