петък, 26 април 2024 г.

От ДОСТ при Лютви Местан останала само съпругата му Ширин

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова членовете на партията да подкрепят „Демократична България“ на предстоящите парламентарни избори. Местан пише в специално обръщение, че е водил разговори с „Демократична България“ и че  е заявил готовност, ако има общо съгласие, да поемем достатъчно голяма и широка отговорност за листите в определени избирателни райони.   „Демократична България“ отказва, но въпреки това Местан зове за подкрепа на формацията на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

При Лютви Местан била останала само съпругата му Ширин. Снимка Интернет

Всъщност при Лютви Местан вече не останаха хора, освен може би жена му Ширин, каза за anteni. bg източник от напуснали ДПС през годините. В новосформираното национално обединение Движение за единство на народа-ДЕН, са много от бившите членове на ДОСТ начело с Бюлент Хасанов, който бе водач на евролистата на Местан през 2019 г.

В ДЕН влизат НДПС на Гюнер Тахир, НПСД на Орхан Исмаилов, лидер е бившият земеделски министър Мехмед Дикме. Миналата неделя те обявиха подкрепата си за коалицията ГЕРБ/СДС, без да искат места в листите, за каквото е настоявал Местан при разговорите си с „Демократична България“.

Сега с обръщението си за подкрепа на формацията Лютви Местан иска да се качи на последния клон, но без никакви шансове. Той отправил този зов защото нямало какво да прави. Ситуацията прилича на президентските избори през 2016 г., когато Местан обяви, че ДОСТ подкрепя Цецка Цачева, а Бойко Борисов му отвърна, че никой не му е искал тази подкрепа. „Очаквайте такова изявление и от „Демократична България“, с тази подкрепа те ще загубят гласове“,  смята нашият източник. А също така и от изселническите организации в Турция, които „не искат да го видят вече Местан“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html