петък, 19 април 2024 г.

52 800 дози от ваксината на компанията „АстраЗенека“ пристигнаха

52 800 дози от ваксината  на компанията „АстраЗенека“ срещу Covid-19 пристигнахат тази сутрин у нас. От ранните часове полиция отцепи района, за да премине организацията гладко. Ваксините се приемат за съхранение в складовете на „БулБио-НЦЗПБ.

Създадена е организация ваксините веднага да бъдат разпределени в 28-те регионални здравни инспекции в страната и приложението им да започне.

Имунизациите в първите четири фази от ваксинационния план ще бъдат възстановени вероятно още от днес, съобщи за БНР директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

„Веднага ще бъдат разпределени по РЗИ-та и от РЗИ-тата към съответните и лични общопрактикуващи лекари и ваксиниционните пунктове. Още „зелени коридори“ няма да бъдат възстановени, защото чакаме да дойдат още две пратки с ваксини в началото на следващата седмица. Да има възможност широко да се отворят. Иначе ще отворим за един ден, ще свършат и после пак ще има напрежение. По-добре да се изчака 2-3 дни и тогава, когато има наистина достатъчно количества да започнем да работи“

В понеделник се очаква да пристигнат и 21 060 дози от ваксината на „Пфайзер“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html