четвъртък, 25 април 2024 г.

„Ювентус“ изпуска титлата в Италия

„Ювентус“ отново загуби точки в Серия А, след като стигна само до 1:1 в гостуването на „Верона“. Звездата Кристиано Роналдо не пропусна да се разпише в двубоя, но голът му не беше достатъчен и за втори път през сезона „Верона“ открадна точка от шампиона. Португалецът откри резултата в началото на второто полувреме с 19-ия си гол в първенството през тази кампания. В 77-ата минута обаче Антонин Барак изравни.
Така тимът на Андреа Пирло записа още един разочароващ резултат напоследък след загубите от „Наполи“ и „Порто“. Така „Юве“ е напът да изпусне да вземе 10-а поредна титла в Италия. В момента „бианконерите“ са трети в класирането, на 7 т. зад лидера „Интер“.
„Знаехме, че мачът ще е тежък, а равенството със сигурност е разочароващ резултат за нас. Най-трудното беше да поведем, но го направихме. За жалост, има малки детайли, които младите футболисти все още не разбират. Това, както и липсата на опит, ни костваха загубените точки“, коментира разочарованият Пирло.
„Когато излязохме напред в резултата, трябваше да сме пределно концентрирани. По-младите сякаш не усетиха, че победата може и да ни се изплъзне. Казах на Кристиано Роналдо и Алекс Сандро да ги навикват, но това не беше достатъчно. Обмислях да преминем към схема с четирима в защита, но нямах добри опции от пейката. След час игра някои от момчетата видимо се умориха, но това беше очаквано“, призна наставникът на „Юве“.
„Когато престанахме да пресираме, за „Верона“ се отвориха повече пространства. Това е отбор, който те принуждава да изразходваш много енергия, а ние играем мачове през три дни и не сме достатъчно свежи. Имахме възможности да вкараме втори гол, но не ги използвахме. Теренът също не беше в идеално състояние. Дали сме зависими от головете на Кристиано? Опитваме се да работим с това, с което разполагаме. На всеки отбор биха липсвали футболисти като Алваро Мората и Пауло Дибала“, отбеляза италианският специалист.
Попадението на CR7 бе под №71 за него в Калчото. Той вече е трети сред голмайсторите на торинския клуб през XXI век. Роналдо изпревари Пауло Дибала, който е със 70 гола. Лидер по този показател е Алесандро Дел Пиеро – 188 гола, а второто място е за Давид Трезеге (123).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html