20.2 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Жени Калканджиева влиза в политиката, кандидатира се от ВМРО в Хасково

Каракачанов: Калканджиева краси листата на ВМРО в Хасково

„Жени Калканджиева е на последно място в листата. Тя краси листата и със своето присъствие дава своята подкрепа за кандидатите на местната областна структура на ВМРО“, обясни Красимир Каракачанов пред бТВ. Той добави, че Ернестина Шинова, която също е в листите, помага на партията от години.

Между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е имало търкания и разминавания през последните четири години, но успяхме да изпълним голяма част от коалиционната ни програма. Това призна в предаването „Тази неделя“ по бТВ вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. „Голяма част от нещата, които Обединени патриоти настояваха да влязат като програма за управление – са изпълнени. Наше беше предложението за 300 лв. минимална пенсия. Другата ни амбиция – да вдигнем армията на крака, започва да се изпълнява“, посочи Каракачанов и допълни, че не са се разбрали с ГЕРБ относно политиката за интеграция на ромското население и доброволческите отряди.

Каракачанов ще бъде водач на листата на ВМРО в Плевен на предстоящите избори и вероятно ще се изправи срещу Григор Горчев от ГЕРБ и Румен Гечев от БСП. „С Гечев сме били конкуренти и на миналите избори. Откакто съм депутат, винаги съм избиран от Плевен. Проф. Горчев е изключително уважаван специалист, поздравявам го, че влиза в политиката. Убеден съм, че конкуренцията ми ще бъде цивилизована“, каза Каракачанов.

Относно присъствието на Жени Калканджиева в листите на ВМРО в Хасково, лидерът на партията коментира: „Жени Калканджиева е на последно място в листата. Тя краси листата и със своето присъствие дава своята подкрепа за кандидатите на местната областна структура на ВМРО“, обясни Каракачанов и допълни, че Ернестина Шинова, която също е в листите, помага на партията от години.

Тази седмица вицепремиерът изпробва един от ремонтираните щурмови машини СУ-25. Той призна, че за първи път се качва на подобен тип самолет и ще излъже, ако каже, че не е изпитал притеснение, но преживяването си заслужавало. „Последните две години много се говореше има ли нужда от тези машини, как ще бъдат ремонтирани – реших да покажа, че имам пълно доверие на ръководството на ВВС и момчетата в авиобазата в Безмер“, каза Каракачанов.

Вчера стана ясно, че България няма да участва в маневрите на НАТО в Черно море „Посейдон 21“, тъй като на два кораба от военноморския флот на страната са открити случаи на COVID-19. „Има пет човека, които са позитивна на COVID-19 и тъй като екипажите са заедно – те трябваше да останат под карантина. България ще се присъедини към това учение след 14 дни. Това не е първият и единствен случай, миналата седмица беше отложено заседанието на министрите на отбраната в ЕС точно заради карантина“, обясни Каракачанов.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html