събота, 20 април 2024 г.

Пиронкова се завръща на корта в Дубай

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова потвърди участие на турнира в Дубай. „След дългото пътешествие и многото приключения в Австралия, се наслаждавам на няколко седмици у дома, при любимите хора, преди отново да поема към следващия турнир, който ще се проведе в Дубай и е от категорията WTA 1000“, обяви пловдивчанката в профила си във Фейсбук. Надпреварата ще се проведе от 7 до 13 март, като Цвети ще започне от квалификациите.

Преди няколко дни стана ясно, че Пиронкова е оттеглила заявката си за участие в квалификациите на силния WTA 500 турнир в Доха, който ще се проведе през следващата седмица. За последно тя участва на Australian Open, където отпадна в първи кръг от китайката Су-Уей Шие, която впоследствие стигна четвъртфиналите.

В Дубай ще играе и втората ни ракета Виктория Томова, а двете с Пиронкова най-вероятно ще се включат и в следващия турнир от женския календар – в Санкт Петербург между 15 и 21 март, като той е от по-ниския ранг WTA 500. Преди това Виктория трябва да играе в Лион (WTA 250), където мачовете започват на 1 март.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html