12 C
София
понеделник, 26 септември 2022 г.

Обвинен в сексуално насилие над гимнастички треньор се самоуби

Бившият национален селекционер по спортна гимнастика на Съединените щати се е самоубил. Джон Гедърт е посегнал на живота си часове след като стана ясно, че са му повдигнати обвинения в сексуални посегателства и други тежки престъпления. Той беше свързан с бившия доктор на националния отбор Лари Насър, който е в затвора за изнасилвания на гимнастички.
Тялото на Джон Гедърт е било открито от полицията на паркинг на търговски обект край град Лансинг, щата Мичиган. Местната прокуратура нарече развитието „трагичен финал на една трагична история“.
Джон беше треньор на националния отбор, който спечели олимпийското злато в Лондон през 2012 г. Изнасилванията, в които беше обвинен, са станали през същата година.
Припомняме, че през 2017 г. Лари Насър се призна за виновен за сексуално посегателство и тормоз над малки спортистките по време на медицински изследвания. Докторът беше обвинен за криминални действия от първа степен. Три от обвинилите го момичета са били под 13 години, когато са били малтретирани, а останалите не са били по-големи от 15 години. 54-годишният специалист беше обвинен от 125 деца, че е злоупотребявал сексуални с тях. Той бе осъден на 175 г. затвор. Няколко златни олимпийски медалистки също са сред жертвите на Насър. В последните години отборът на САЩ е най-силният в света.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html