16.4 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Виктор Орбан пред BILD: Здравето на народа не зависи от решенията на чиновниците в ЕС

„26 г съм живял в социалистическа Унгария. Не си мислете, че всичко бе толкова лошо. Най вече медицината. В някои неща бяхме пред Запада много напред. Няма Източна или Западна ваксина! Има добри и лоши препарати!
Като малки нас ни ваксинираха с руски ваксини и за разлика от Запада, в целия Източен блок нещата са хиляди пъти по добре. Вземете и вижте в Германия разликата между болни в Западна Германия и Източна. Едните са ваксинирани с руски ваксини, а умиращите със западни. Трябва да сме обективни: В Източна Европа имаше култура при ваксинирането.
По време на студената война, Запада се отказваше от съветските ваксини по политически причини и хората им умираха като мухи, от болести непознати в Източния блок.
В Унгария не се интересуваме от исканията на ЕС, а от компетенцията на нашите лекари. Брюксел няма адекватно възприятие за нищо. Здравето на народа на Унгария не зависи от решенията на чиновниците в ЕС. Самите те не са наясно какво се случва с главите им. В Унгария вече се произвежда Спутник-V и с тази ваксина ще се ваксинираме. А ЕС може да се ваксинира и с белина – Тръмп го предложи.“
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html