сряда, 24 април 2024 г.

Мандатите на шефовете на БНР и БНТ стават пет години

Мандатите на генералните директори и на останалите членове на управителните съвети на Българското национално радио и Българската национална телевизия се удължават от три на пет години. Това става с промени в Закона за радиото и телевизията, които бяха внесени от Министерския съвет и гласуване на първо четене в комисията по култура на парламента.

При прекратяване на мандата на генералния директор, по чието предложение са утвърдени, се прекратява и мандатът на членовете на управителните съвети и те ще изпълняват своите правомощия до встъпване в длъжност на новите управителни съвети. В промените е записано, че БНР и БНТ “съдействат за развитието и популяризирането на българската култура и българския език, както и на културата и езика на гражданите в съответствие с етническата им принадлежност” и “укрепват културните връзки с европейските страни”.

В новите текстове се казва, че БНР и БНТ “предоставят медийни услуги и дейности, свързани само с международни спортни прояви, в които участват български спортни отбори и спортисти, представляващи Република България, и които не са изчерпателно разпространени или отразени по програмите на търговски доставчици на медийни услуги”.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html