четвъртък, 28 март 2024 г.

Проблемите за Гришо продължават, отказа да играе в Сингапур

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да участва на турнира от сериите ATP 250 в Сингапур следващата седмица.
Гришо е отказал „уайлд кард“ за основната схема на надпреварата, за да може се възстанови напълно от контузията си в кръста, която получи по време на на Australian Open. Там той отпадна на 1/4-финалите от руснака Аслан Карацев.
Вчера организаторите на надпреварата в Сингапур разпространиха в социалните мрежи плакат с Димитров и Александър Зверев като звездите на турнира, но очевидно това няма да се случи. Единствените тенисисти от Топ 50, заявили участие за надпреварата Адриан Манарино, Джон Милман, Марин Чилич и Александър Бублик. В квалификациите пък има петима без място в световната ранглиста. Повечето откази са заради мерките, свързани с COVID-19. Участниците ще бъдат в изолация през цялото време извън мачовете и тренировките си, а при установен контакт със заразен с коронавирус ще им бъде налагана карантина от 20 дни.
Следващият заявен от Гришо турнир от програмата на ATP е в Акапулко от 15 до 21 март. През 2014 година българинът спечели титлата в тази надпревара.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html