петък, 29 март 2024 г.

Формацията на Мая Манолова се разпада

Скандали тресат коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, която обедини на едно място стари муцуни от родния политически тюрлюгювеч, начело с Мая Манолова, съобщава вестник „Галерия“. При бившия омбудсман пристан намериха Татяна Дончева, Мария Капон, остатъците от Меглена Кунева и още няколко маргинални формации, както и новоизлюпените граждански партньори в лицето на Отровното трио, превърнало се в Отровното дуо заради нежеланието на Велислав Минеков да се занимава с Мая и подобни.

Проф. Велислав Минеков се оттегли от Отровното трио заради Манолова

Впрочем оттеглянето на скулптора предизвика първите трусове в политическия Франкенщайн около Мая Манолова. Велислав Минеков реагира твърде остро на случващото се: „Аз не бях на площада, за да стигна до този политически формат. Още от първите дни имаше много обвинения, че ще направим партия, имаше обвинения, че около нас най-често се вижда Мая Манолова, че ще използваме регистрацията на партията на Мария Капон. Аз съм отричал това през цялото време, но се наложи всичкото това да бъде възприето и да се случи. Когато бяхме на площада, ние бяхме граждани, а когато вземеш политическа страна, ти си само част от това гражданско общество“. Проф. Велислав Минеков обяви, че не желае да бъде политически ангажиран.

Така или иначе самонадеяният адвокат, възпитаник на Нов български университет, Николай Хаджигенов и политологът Арман Бабикян се прегърнаха с Мая Манолова, решиха да оглавят по една софийска листа и не се вслушаха в думите на приятеля си. Очевидно желанието да станат депутати е било по-силно от всичко останало.

За последните скандали в новата коалиция в основата са именно листите, защото почти всички стари муцуни искали да водят дълги листи, от които било по-сигурно, че могат да влязат в парламента. Така родената в Трявна Татяна Дончева не пожелала да се пусне в своята Габровска област, защото там се избират само четирима депутати. Устатата юристка била сигурна, че земляците й нямало да гласуват за нея. В същото време се надявала да отиде в Пловдив, където почти сигурно листата обаче ще води Мария Капон.

Мая Манолова разруши два много важни моста, които имаше буквално допреди дни и седмици – единият е с левицата и БСП, а другият е с майките от движението „Системата ни убива“. Миналия петък тя отказва да седне на една маса с бившите си съпартийци от БСП на поредната среща от серията разговори, инициирани от червените с партии и неправителствени организации (НПО) за общи действия за провеждане на честни избори и паралелно преброяване на гласовете.

Към Манолова е отправен апел за присъединяване към общия фронт за прозрачни и свободни избори, предприет от БСП, както е бил отправен и към всички останали извънпарламентарни партии и граждански формации. Предполага се, че най-влиятелната блондинка в родната политика все още не се е определила „на кой бряг“ е и затова не е реагирала на поканата. Иначе 50 партии и граждански организации настояват веднага да се разгледа предложението за видеонаблюдение по време на преброяване на бюлетините в края на изборния ден, а Мая Манолова, която настояваше за това, не пожела да се включи в срещата. Вероятно от ревност, че е инициирана от БСП, а не от нея.

Силната дружба между Мая и майките от движението „Системата ни убива“ вече е в миналото

След като от движението „Системата ни убива“ обявиха, че не биха участвали в коалиция с Отровното трио, Мая Манолова реши да си го върне на доскорошните си съратнички и приятелки, зачерквайки ги тотално с пост във Фейсбук часове преди протеста пред внучетата на премиера Бойко Борисов. „Стоп на въвличането на деца в политиката“, написа във Фейсбук Мая Манолова. Постът директно бе насочен към доскорошните ѝ приятелки от „Системата ни убива“. „Ние няма да участваме в никакви акции и събития, в които се използват или въвличат деца с политически цели. По тази причина няма да участваме в акцията пред дома на премиера в събота и осъждаме активното мероприятие срещу сина на президента. Да пазим децата! Това е призивът ми и като жена, и майка, освен като политик!“, написа Манолова.

Междувременно и вече изтърканото клише за „мутрите“, които трябва да са вън, се върна като бумеранг на Мая, защото в интернет пространството се появиха пиперливи постове от сорта: „Мутрите отдавна са вън. Братя Галеви избягаха в ЮАР!“. Подобни намеци са съвсем директни препратки към Мая Манолова, която е свързвана с двамата спасили се от правосъдието „бизнесмени“ от Дупница.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html