петък, 19 април 2024 г.

Любо Ганев мотивира националите по волейбол с премия от $1 млн.

Състезателите в националния отбор по волейбол ще си разпределят премия от 1 млн. долара, ако спечелят Лигата на нациите, обяви председателят на федерацията Любо Ганев. Той обясни, че така е решил да даде допълнителен стимул на състава, като вижда възможност за постигане на предно класиране. Ганев заяви, че при завършване на шестото място в надпреварата, отборът ще си разпредели 50% от получения награден фонд, а другите 50% ще са за федерацията. По думите му при пето място разпределението на парите от наградния фонд ще е 60/40 в полза на отбора, при четвърто 70/30, при трето 80/20, а при второ място – 90/10.
„Основната задача е запазване на мястото в турнира. Но аз поставих и по-мотивираща задача пред отбора. Предвид това, че много отбори, участващи в олимпийските игри, може би няма да са в пълните си състави, за да не рискуват, казах на момчетата, че целта е да се класираме в шестицата. Ако станем шампиони, 100% от заработената премия, която е 1 млн. долара, ще остане за отбора“, каза Ганев.
„Това е допълнителен стимул, който да мотивира отбора. Но не смятам, че парите са основното да играем за България“, заяви либерото Владислав Иванов.
България имаше намерение да бъде домакин на мачове от Лигата на нациите във все още строящата се зала „Арена Бургас“. Ганев обясни, че международната федерация е решила целият турнир да се проведе в своеобразен „балон“, а изискванията са направили така, че страната да няма възможност да поиска домакинство.
В България тази година е планирано да се играят мачове от европейското за жени, от Европейската лига за жени и от световното за младежи. „Имаме нужда от герои. Това са хората, които играят, а не, които управляват. Върху това сме акцентирали нашите усилия“, каза президентът на федерацията. „Целта на женския национален отбор е да спечели Златната лига в България, а след това да се представи добре на европейското първенство, а това, което имам предвид е да играят финал“, заяви Ганев по време на награждаването на тима за отбор №1 на месец януари в анкетата на Пресклуб „България“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html