16.4 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Изгонената от Слави Росица води листата на ГЕРБ във Видин

Росица Кирова, която бе свалена от поста областен координатор на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ във Видин и изключена от партията заради снимка във Фейсбук с премиера Бойко Борисов, ще бъде водач на листата на ГЕРБ в града на Баба Вида. Това научи anteni.info от източник, на когото има пълно доверие.

Заради тази снимка Росица бе изключена от „Има такъв народ“. Снимка Интернет

Лидерът на „Има такъв народ“ я заличи като местен представител на партията, след като тя се качи в джипа на премиера Бойко Борисов и седна на кафе с него. Това  можело да подложи на атаки партията на шоумена.

„Да, вече не съм областен координатор на „Има такъв народ“. Да, свързано е с посещението на премиера Бойко Борисов в Северозападна България. Достоен човек съм и не смятам, че трябваше да откажа тази среща“, заяви тогава Кирова.

Лидерът на СДС Румен Христов ще води листата на коалицията СДС-ГЕРБ в един от трите избирателни столични района, най-вероятно в 23-ти, научи още anteni.info. Двете партии се регистрираха днес в ЦИК. Традиционният водач на листата на ГЕРБ в 23 район Томислав Дончев най-вероятно ще бъде този път първи в 24-ти МИР, но за там се спряга и името на министъра на транспорта Росен Желязков.

Илия Лазаров, главен секретар на СДС, също ще бъде водач на листа в някой областен град, съгласно коалиционното споразумение.

Пламен Юруков, който бе за кратко лидер на СДС, е номиниран в Пловдив, предстои да се решава на кое място ще бъде. Там № 1 e самият Бойко Борисов, след него е бившият кмет Иван Тотев. В Бургас областният председател на СДС Вълчо Чолаков е номинацията на сините, на кое място ще бъде, ще се решава тепърва.

СДС ще има хора на първите 6 места още във Варна, Ямбол, Сливен, Благоевград и др. Освен това те предлагат и изявени личности за гражданските квоти.

Както anteni.info писа, сините ще разчитат на 4-6 депутати в следващия парламент и очакват 35 000 преференции, което означава над 100 000 гласа за коалицията ГЕРБ-СДС.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html