четвъртък, 18 април 2024 г.

Сидеров: Борисов, Каракачанов и Симеонов летяха в облаците

„Обикновено ми се задава въпросът защо съм подкрепил Бойко Борисов. Защото изборът на хората направи Борисов премиер на България вече 10 години. Моята подкрепа или неподкрепа нямаше да се отрази. Да, бях в управленска коалиция – споразумение, което нарушиха брутално на първо място Борисов след това и коалиционните партньори”.

Това заяви председателят на партия „Атака” Волен Сидеров в студиото на „Здравей, България”.

Той обясни, че бил част от коалицията и управлението, за да даде насока за правилна политика.„Но Борисов, Каракачанов и Симеонов не се възползваха от шанса, който им дадох. Започнаха да си вярват, че властта е всичко и че летят в облаците. Знаете, че аз не отидох в изпълнителната власт. Между другото, беше грешка, че лидерите на другите две партии отидоха, защото влизаш в една въртележка”, добави Сидеров.

„Година и половина обяснявах на премиера и на финансовия министър да направим болницата в Ямбол, защото влязох в парламента оттам. Обещах на моите съграждани да лобирам за нея. Премиерът ми обеща – той лично отиде с Горанов там. След което изведнъж нещата спряха”, разясни Сидеров.

Според него  състав на ЦИК, който е нарушил закона, трябва да бъде сменен. Такава ЦИК да прави изборите е абсурд.

„АТАКА е била ощетявана с проценти. Повече от 30 години съм в дисидентски дружества. Тогава Борисов е въртял маркуча, а Караянчева е била дете. Аз съм бил в политиката, когато е било опасно“, посочи Сидеров.

Според него, интерес да нападат АТАКА имат тези, които искат България да бъде колониална държава.

„България не произвежда нищо собствено, а в момента разчита на хотелиерски и ресторантьорски услуги“, обясни той. „Трябва да започне производство. Все още имаме специалисти, но това изисква поглед на визионер, а не СИК-аджийски поглед“, каза лидерът на АТАКА.

„Бедната България даде 3 милиарда на САЩ за някакви рисунки на самолети“, припомни той.

„В момента имам 3 повдигнати обвинения от прокуратурата, като едно от тях е, че призовах на Великден хората да отидат масово на църква. Спрямо мен бяха приложени всички възможни унижения“, заяви Волен Сидеров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html