петък, 19 април 2024 г.

„Байерн“ оцеля от 1:3 срещу „Арминия“

„Байерн“ беше много близо до това да загуби първия си мач, след като стана световен клубен шампион. Тимът на Ханзи Флик с много мъка успя да направи 3:3 като домакин на „Арминия“. Гостите от Билефелд водеха с 2:0 и 3:1, но не успяха да задържат аванса си. Ремито все пак намали преднината на Байерн на върха. Баварците имат 49 точки и водят с пет пред Лайпциг. В събота шампионите гостуват на третия Айнтрахт, който има 8 победи и 2 равенства в последните си 10 мача.

Мачът на „Алианц Арена“ започна при много силен снеговалеж. „Байерн“ трудно създаваше положения, докато „Арминия „поведе след тъч. Дебютантът Михел Влап вкара за 0:1 в деветата минута. После той центрира от корнер и Амос Пиймер реализира за 0:2. Това беше първи гол в професионалната кариера на защитника.

Снегът обаче спря, на паузата теренът беше почистен и баварците започнаха устремно. Роберт Левандовски получи подаване от Дейвид Алаба, завъртя се и вкара за 1:2. Това беше 25-я му гол за сезона. Още в следващата атака обаче „Арминия“ поведе с 3:1. Кристиан Гебауер вкара първия си гол за сезона. Това се случи в 50-ата минута. Тимът от Билефелд пропиля две отлични контраатаки, а „Байерн“ изравни. Това се случи чрез Корентен Толисо и Алфонсо Дейвис. И двамата вкараха първите си голове през сезона.

Арминия отбеляза четвърти гол при поредна отлична контраатака. Попадението обаче беше отменено заради тънка засада. После удар на Левандовски беше изчистен от голлинията.

Любопитно е, че това е едва втори път, в който баварците играха в понеделник в 1895 мача в Бундеслигата. При предишния – през 1993-а те паднаха с 1:4 от „Вердер“ и загубиха титлата

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html