събота, 20 април 2024 г.

„Байерн“ е световен клубен шампион

„Байерн“ Мюнхен е новият световен клубен шампион! Баварците спечелиха трофея за втори път в историята и за първи от 2013 година насам, след като победиха с 1:0 „Тигрес“ на финала в Доха.

Единственото попадение за тима на Ханс-Дитер Флик отбеляза Бенжамен Павар в 61-ата минута. Голът първоначално не бе зачетен заради засада, но главният съдия Естебан Остоич (Уругвай) коригира грешката си след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

Баварците доминираха в дълги периоди от срещата, но пропиляха добри положения. Силен мач направи вратарят на „Тигрес“ Науел Гусман, блеснал с 8 спасявания.

Все пак играчите на мексиканския шампион си тръгват с високо вдигнати глави, не само заради минималната загуба тази вечер, а и защото в настоящото издание на турнира „Тигрес“ стана първият представител на Северна Америка, който стига до финала.

За „Байерн“ трофеят е шести в рамките на сезон 2019/20. Германският шампион е вторият отбор с такова постижение от десетилетие насам. През 2009 г. същото направи „Барселона“.

„Байерн“ записа требъл на домашната сцена, добавяйки към него трофея от Шампионската лига и Суперкупата на Европа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html