сряда, 24 април 2024 г.

Гришо продължава без загубен сет

Григор Димитров записа втора поредна трисетова победа на Australian Open и е в третия кръг на турнира.

Българинът победи Алекс Болт (Авл) със 7:6, 6:1 и 6:2, за да си осигури двубой с Пабло Кареньо Буста в петък. Гришо имаше солидна българска подкрепа на трибуните на „Маргарет Корт“, за което благодари от сърце след двубоя.

„Минахме дълъг път през последните три месеца. Много съм удовлетворен и щастлив, че успях да се справя. Особено след победа над любимец на местната публика. Дано му се радвате в бъдеще, но аз мога да се радвам на моите сънародници, които ми оказват невероятна подкрепа“, бяха първите му думи след победата. „Просто се опитвах да остана в мача, да запазя концентрацията си върху правилните неща, да не изпускам момента. Никога не знаеш колко мача ще изиграеш, опитвам се да се наслаждавам на всичко – на корта, на феновете, на това да играеш пред публика“, каза още той.

„Винаги е много специално да се чувстваш у дома, когато си далеч от дома. Да видя българския флаг е нещо специално за мен и ми помага да се представя добре. За мен е чест да мога да играя в такава обстановка, за което благодаря“, добави Григор.

Българинът игра много силно на начален удар, печелейки 81% от точките на първи сервис и 63% на втори като в същото време реализира 4 от 9-те си възможности за пробив и спаси общо четирите брейкбола на Болт. С успеха над Болт световният №21 подобри и резултата си от 2020-а в Мелбърн, когато отпадна във втори кръг след пет сета срещу Томи Пол.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html