петък, 29 март 2024 г.

Фаталните любови на Ален Делон

Идолът на милиони жени по света Ален Делон няколко десетилетия блести с неподражаем чар и обаяние, а пронизващият му син поглед е довел до много любовни истории с не по-малко известни красавици. Шест от тях оставят трайна следа в живота на 85-годишния актьор с труден характер, който днес предпочита усамотението, но повече от половин век предизвиква крайни емоции в публиката – едни го смятат за излишно самовлюбен и вглъбен в себе си, други го обявяват за гений и го боготворят. Кои са шестте незабравими жени в историята на магнетичния актьор?

Далида

През 1973 г. Делон и красавицата от италиански произход Йоланда Джилиоти с псевдоним Далида създават един от символите на френския шансон на ХХ век –  песента „Paroles, paroles“. Но през 2011 г. се разбра, че двамата са били свързани не само професионално. Любовта им пламва през 50-те години на миналия век, когато все още не е дошла световната им слава. В онези години се оказва, че са съседи на улица „Жан Мермоз“ в Париж, където се запознават. Следва  кратка, но много романтична любовна връзка. В автобиографията си Делон споделя, че никога няма да си прости, че не е успял да се обади на Далида, преди тя да се самоубие през май 1987 г., съсипана от самотата.

Роми Шнайдер

Любовта между двамата актьори е сред най-коментираните истории на миналия век. Запознават се на снимачната площадка на филма „Кристин“ през 1956 г. Тогава Роми вече е звезда, а Ален тепърва тръгва по пътеките на славата. Скоро двойката демонстрира открито своите чувства. Цял свят очаква със затаен дъх дата за сватба след обявения годеж. Но съдбата не пожелава това да се случи. Шнайдер изцяло потъва в любовта си към Делон, което започва  силно да го дразни и романът им завършва така, както е  започнал – изведнъж. Ален разваля годежа и двамата се разделят.

Натали Делон

Натали е единствената жена, която успява да получи фамилията Делон. Впрочем това и написа в социалните мрежи самият Ален Делон при неотдавнашната смърт на бившата му съпруга през януари 2021 г. Запознават се през 1962 г. и веднага пламва бурна любов. Впечатлението е, че става дума за две половини на едно цяло. Те дори си  приличат външно и в началото ги вземат за брат и сестра. Две години по-късно сключват брак и битът излиза на преден план. Скандалите и виковете стават ежедневие. Дори раждането на сина им Антони не подобрява нещата и след четири години, през 1968 г., Натали и Ален се развеждат.

Криста Пафген

Кристина Пафген, с псевдоним Нико, става известна през 60-те години на ХХ век с епизодична роля в култовия филм “Сладък живот” на Фелини. Среща Делон, на когото ражда син през 1962 г. Той обаче отказва да признае детето, защото  по това време вече е започнала аферата му с бъдещата му съпруга Натали. Нико кръщава сина си Кристиан Арон Пафген, а с отглеждането му се занимават родителите на Ален Делон. Те го осиновяват. И до днес актьорът не признава сина си, а казва, че “го смята за приятел”.

Мирей Дарк

Отношенията им започват като мимолетна връзка, която завършва обаче с граждански брак, продължил 13 години. Запознават се на снимачната площадка на филма “Джеф“. Мирей първо е лична асистентка на Делон, след това става близка приятелка и накрая стигат до любовта. Тя е неотлъчно до него, води делата му, грижи се за здравето му, дори му помага да извади от депресията Роми Шнайдер, когато тя изгубва сина си в трагичен инцидент. Но до истинска сватба не се стига и през 1983 двамата се разделят. Дарк на свой ред потъва в депресия, а преживява и тежка автокатастрофа, след която месеци наред Делон е неотлъчно до нея, макар отношенията им вече да са само приятелски.

Розали ван Бремен

През 1987 г. Ален Делон се впуска в още един главозамайващ романс. Избраницата му е моделът Розали ван Бремен. Заедно са 10 години, в пореден за звездния актьор граждански брак. Имат две деца – дъщеря Анушка и син Ален-Фабиен.
И на този съюз не е писано да оцелее. Ален Делон упорито отказва да се ожени в истинска сватба за любимата и майка на децата му и накрая Розали го напуска заедно с децата през 1987 г., за да се омъжи за богат бизнесмен.

Днес идолът от екрана живее сам, като през 2017 г. слага край на кариерата си, а през 2019 г. получава инсулт. Говори се, че след това има частична загуба на паметта.
Отношенията с децата му са били винаги сложни. Най-малкият, Ален Фабиен, върху когото бащата получава попечителство след постъпването на младежа в рехабилитационна клиника, след години го обвинява, че е биел майка му и не се е грижел за него и за сестра му. Това дълбоко наранява Ален Делон. Казва, че синът му си е загубил ума. Кристиан Арон Булон, непризнатото дете, нарича актьора “чудовище”. Единствено с Анушка Ален Делон успява да съхрани човешки отношения. Тя е единствената му дъщеря, негова мечта и споделя, че за него тя е “чудо”.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html