10.7 C
София
понеделник, 26 септември 2022 г.

Копринка Червенкова: Елена Йончева се оказа лека кавалерия

Журналистката Копринка Червенкова коментира, че е трудно да се прогнозира какво ще се случи на парламентарните избори и определи всичко като „празни приказки по вечерно време, защото никой не знае какво ще се случи“:

„Твърде е възможно Борисов да остане четвърти път на власт, макар че го убеждават, че е уморен. Той знае, че ако излезе от властта, ще изгуби това, което го охранява – властта. Затова битката срещу президента е толкова яростна. Сблъсък между Борисов и Радев ще бъде сложен и няма да е в полза на Борисов“, заяви пред БНР Червенкова.

Тя коментира и позиция на евродепутата Елена Йончева:

„Мислех Елена Йончева за по-консистентна, тя се оказа лека кавалерия. Страхувам се, че скоро и Сергей Станишев, чиято роля тя играе, ще разбере, че не му върши работа. Много е афиф това, което тя говори, не е състоятелно това, че Нинова подрежда игра с Борисов. Тя може и да извърши чудеса, но поведението ѝ не предполага такива самоубийствени ходове. Докато поведението на Йончева е самоубийствено, ликвидира се отвсякъде“.

Според Червенкова Радев се е разбрал с Нинова да не се намесва и играта не е толкова сложна, но с идея да е по-хитра: „Няма прошка по отношение на президента Румен Радев, каквото и да направи, ще бъде атакуван. Ходът му беше добър, вади го от пистата на напускащ властта и го качва на пистата като човек, който ще се конкурира с други за следващ мандат. Сега атаките срещу него ще бъдат друг тип – като срещу конкурент. До края ще го атакуват“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html