четвъртък, 25 април 2024 г.

Изненада: Човек на Цветанов – втори в листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев, който минава за един от най-близките на вече бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, се е уредил с избираемото второ място в листата на управляващите в Пловдив. Това коментират хората от партийната организация под тепетата, които не са особено доволни от факта, че бившият градоначалник ще става депутат.

След загубата на местните избори сред привържениците на ГЕРБ в Пловдив усилено се коментираше, че Иван Тотев е човек на Цветанов, а Здравко Димитров на Борисов. Сегашният кмет дълги години беше изолиран от партийния живот, след като преди време беше издигнат от инициативен комитет и се изправи срещу кандидата на ГЕРБ.  Въпреки скандалите в партията и изгонването на любителя на апартаменти Цветанов – Иван Тотев запази своя пост като областен координатор на управляващите.

През 2017 година прокуратурата подгони Тотев, като го обвини в престъпление по служба с настъпили значителни вредни последици за общината заради изграждането на Зоопарка в Пловдив. Година по-късно съдът постанови, че нарушения няма. В момента бившият градоначалник се занимава с програмиране и е направил сайт, през който се продава уиски.

Така листата на ГЕРБ в Пловдив започва да придобива завършен вид два месеца преди парламентарния вот – водач ще бъде лидерът Бойко Борисов, втори ще е бившият кмет на града Иван Тотев, а третото място е определено за коалиционния партньор СДС и Румен Христов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html