събота, 20 април 2024 г.

ГЕРБ: Четири години стигат, г-н президент, оттеглете заявката си за втори мандат!

В декларация от парламентарната трибуна ГЕРБ призова президента Румен Радев да се смири, да признае провалите си и да оттегли заявката си за втори мандат като държавен глава. Декларацията бе прочетена от депутата Спас Гърневски.

Спас Гърневски

„Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите и най-почтено да оттеглите заявката си за втори мандат. 4 години стигат, г-н президент“, призова Спас Гърневски.

От ГЕРБ са провокирани от реакцията на „Дондуков“ 2 по повод разследването на ОЛАФ за сделка за автомобили за МВР, обществената поръчка за които е изготвена по времето на Пламен Узунов като вътрешен министър, сега секретар на президента Радев.

Според парламентарната група коментарът на държавния глава е пълен с лъжи. ГЕРБ задават и въпроса докога президентът ще руши авторитета на държавата.

„Лъжите на „Дондуков“ 2 извират непрекъснато, правят препратка за сключването на договора, но ОЛАФ не атакува договора, а по-важни обстоятелства“, изтъкна  Спас Гърневски.
„От ОЛАФ се интересуват кой е манипулирал процедурата по обществената поръчка преди откриването й. Кой е задал критериите, а критериите и процедурата са проведени по време на Радевия изпълнител на поръчки“, подчерта Гърневски.
„Уважаеми колеги, помните ли репликата на Огнян Герджиков, с която той ясно описа простия механизъм на вземане на решения в печално известния служебен кабинет. Желанието на президента на Републиката е това да бъде направено по този начин, „по който аз докладвам“. Това е.

Ето така са взимани решенията. Каквото каже президентът -такова е решението без оглед на законодателството в България.

От БСП призоваха председателя на парламента да не допуска подобни изказвания, които рушат авторитета на институциите. Припомниха, че скоро ще има избори и хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html