събота, 20 април 2024 г.

Новата реалност: Джендър приказка за 3-годишни деца вече е на пазара

Мравин и планетата Гора от Великан Василева — цена, мнения — Colibri

На книжния се появи първата българска джендър книжка за най-малки деца. Творението, наречено „Мравин и планетата Гора“, разказва за малка мравка, която потегля на път за нов дом, след като нейният е разрушен. По време на пътешествието Марвин е съпровождан от госпожица Бътерфлай и мис Бръмбарова – крилати дами, които живеят заедно. Те срещат и мъжки черни лебеди, които са заедно „защото се обичат“. Всъщност това е панагерик, който слави еднополовите семейства и откровено насажда хомосексуализъм. Приказката „Мравин и планетата Гора“ е написана от авторка, подвизаваща се под псевдонима „Великан Василева“, и струва 12,64 лв.

Веднага след появата на „книжката“ лавина от гняв заля социалните мрежи. „Приказката“ е типичен пример за изкривяване не само на действителността, но и на природните закони. Науката не познава случай, в който лебедите да живеят заедно като двойка. И не само те. Болното въображение, родено от болната човешка природа, е взело превес. Изкривената човешка природа се опитва да изкриви и дивата природа в тази „творба“.

Съвсем друга тема е какво разбират 3-годишните деца от еднополова любов? „Функцията на приказките е да изследваме света. Има най-различни приказки и в тази възраст със сигурност не се влиза в много детайли. Децата сигурно няма и да обърнат много внимание на конкретната идея в приказката“, опитва се да защити издаването на книжката психологът Анна Жукивская от фондация „Сингъл степ“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html