петък, 19 април 2024 г.

Ивайло Петев е новият селекционер на Босна

Ивайло Петев е новият селекционер на Босна и Херцеговина! Това съобщава изданието ba.n1info.com. Днес се е състояло събрание на Изпълнителния Комитет на футбола в страната, на което се е стигнало до решение за назначението на българския специалист.

45-годишният български специалист заменя на поста Душан Байевич. Петев ще дебютира на кормилото на тима на 24 март срещу Финландия от квалификациите за Мондиал 2022. Останалите отбори в групата на балканците са Франция, Украйна и Казахстан.

След близо два месеца бавене, в крайна сметка Футболната федерация на Босна и Херцеговина се спря на Петев. Той пребори местната легенда Сергей Барбарез, както и италианеца Марко Симоне.

Съставът на босненците е оценен на над 100 млн. евро, а в него личат имената на Един Джеко, Миралем Пянич и Сеад Колашинац.

Кариерата на Петев започна в „Любимец“, мина през „Лудогорец“, водил е още отбори от Кипър, Саудитска Арабия и Полша. Той бе начело и на хърватския гранд „Динамо“ (Загреб), както и на българския национален тим.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html