четвъртък, 28 март 2024 г.

Том Ханкс ще води тв предаването на инаугурацията на Байдън

Американският актьор Том Ханкс ще води предаване, посветено на встъпването в длъжност на Джо Байдън, което ще бъде излъчвано едновременно от всички големи американски телевизионни канали.

В него ще участват и музикални гости като Джон Бон Джоуви и Джъстин Тимбърлейк. Тимбърлейк и Деми Ловато вече потвърдиха участието си в проекта.

Програмата е била замислена и ще бъде реализирана с участието на предизборния щаб на Байдън. Тя ще замести обичайната церемония по встъпването в длъжност на американския президент, която беше отменена тази година заради пандемията и в интерес на обществения ред.

През 2009 година Арета Франклин пя по време на първата церемония по встъпване в длъжност на президента Барак Обама. Тогава се изявиха също Брус Спрингстийн, Ю Ту, Шакира, Стиви Уондър и др.

Четири години по-късно преизбраният президент заложи на Бионсе, която изпя националния химн.
През 2017 година Доналд Тръмп получи подкрепата на второразредни и третозарзредни знаменитости, тъй като беше недолюбван от шоубизнеса.

Специалното предаване Celebrating America ще бъде излъчено от 20:30 до 22:00 часа американско източно стандартно време по телевизионните канали ABC, CBS, NBC, CNN и MSNBC, както и в Ютюб.

Предаването ще отдаде почит и на героите от първа линия по време на пандемията.

Любопитно е, че Том Ханкс има силна връзка с България. Той е женен за родената през 1956 година в Лос Анджелис Маргарита Ибрахимов, която по-късно става Рита Уилсън. Баща ѝ Хасан Ибрахимов е български мохамеданин, роден в село Брещене край гръцко-българската граница. По-късно семейството му се премества в България. След Деветосептемврийския преврат Ибрахимов е изпратен в лагера “Куциян”. Успява да избяга и да замине за САЩ, където започва работа като сервитьор. През 1960 година получава американско гражданство, приема християнството и променя името си на Алън Уилсън. Приживе Хасан Ибрахимов е изключително близък с българската журналистка Нери Терзиева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html