четвъртък, 25 април 2024 г.

Каракачанов: Цветанов да не се прави на Исус Христос

Като гледам консултациите при президента вчера, се питам имаше ли смисъл от тях – заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице” на бТВ.

Красимир Каракачанов: Снимка: БГНЕС

Каракачанов, който е и лидер на ВМРО обясни, че парламентарната група на „Обединени патриоти” е решила да  пропусне консултациите при държавния глава. Това  не е бойкот, депутатите ни са изпратили писмо, в което уверяват, че ще подкрепят всяка конкретна инициатива, свързана с изборите по време на пандемия”, каза вицепремиерът.

Според него президентът е казал два пъти датата 28 март за провеждането на парламентарните избори и повече няма какво да се обсъжда тази тема. А да се обсъждат здравните мерки е работа на здравните власти, подчерта Каракачанов.

На консултациите във вторник се чуха празни приказки и политически декларации, смята лидерът на ВМРО.

Според него е несериозно извънпарламентарни партии да предлагат законодателни промени. „Каквито и идеи да има, промени два месеца преди изборите не се правят”, заяви Каракачанов.

Той категорично се обяви срещу идеите на някои извънпарламентарни партии за гласуване по пощата, като даде за пример случилото се на президентските избори в САЩ. „В България изкушените да фалшифицират електронното гласуване няма да са малко”, смята министърът.

„Законодателни промени можеше да се правят преди 10, 8, 6 месеца. У нас промени в изборния кодекс се правят винаги преди изборите, а не след това. Не може да работим на парче, още берем ядове от кодекса на Мая Манолова”, коментира Каракачанов.

Той заяви, че като министър та отбраната най-често комуникира с върховния главнокомандващ президента Радев. „Очаквам от него да каже няколко думи за това, което бе направено за армията през последните 4 години”, настоя военният министър. Според него бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се държи така, все едно до вчера не е бил в политиката. „Направо ми е смешно да гледам такива политици, участвали в управлението, да се правят на новородени и на Исус Христос”, каза Каракачанов. Той коментира искането на Цветанов за ротация на полицейски шефове преди изборите така: „Може би знае как е работила полицията, когато той бе вътрешен министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, защо не го предложи тогава”?

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html