събота, 27 април 2024 г.

Деница Сачева като говорител на правителството

Социалният министър Деница Сачева се изяви като говорител на правителството и коментира различни теми, като се започне от нерегламентираното ваксиниране на общински съветници в Сандански, премине се през статистиката за ваксинираните, икономическите мерки, консултациите при президента и допълнителните средства на пенсионерите. Сачева дори обясни, че политиката е сериозна работа и в този смисъл трябва да се подхожда внимателно към изборния процес, визирайки консултациите при президента Румен Радев.

Президентът започна консултации с особен вид политически субекти, включително и партии, които са в процес на заличаване. По този начин се опорочава процесът на обсъждане на възможната дата за изборите. Радев се опитва да намери вариант за промяна на датата на изборите, но търси здравни причини в един акт, който е чисто политически. Когато и да са изборите, ние ще сме първа политическа сила. Президентът обяви датата 28 март, така че нека да бъде 28 март. Президентът трябва да поеме отговорност за решенията си, каза Сачева.

По думите и хората, които са ваксинирали общинските съветници в Сандански вече съжаляват за нарушаването на имунизационния план. Самата Сачева ще се ваксинира когато и дойде редът, защото има утвърден план, който трябва да се следва. На този етап едва 20% от хората са изявили желание да бъдат ваксинирани, но социалният министър се надява с течение на времето процентите да се увеличат.

ГЕРБ за момента е в коалиция единствено и само със СДС. Предстоят още разговори и изясняване, но вариантите за коалиция са само партии, които са се явявали на избори и досега.

Има вариант допълнителните 50 лева, които се раздават на пенсионерите, да продължат и след месец март. През април пък тези под прага на бедността ще получат допълнително 120 лева, това означава всички пенсионери, които получават между 300 и 365 лева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html