сряда, 24 април 2024 г.

Връщат ли се учениците от 5-и до 12-и клас в училище?

Завръщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училищата ще обсъдят министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов и на образованието Красимир Вълчев, както и главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев.

Крайното решение ще бъде взето най-вероятно на 15 януари, когато ще е ясно какъв ефект върху епидемичната обстановка са оказали новогодишните събирания и отворените преди седмица ясли, детски градини, както и класните стаи за учениците до 4-и клас.

Очаква се връщанета на по-големите ученици да стане поетапно от 18 януари, ако епидемичната обстановка в страната позволи това, коментира преди дни просветният министър Красимир Вълчев.

Надяваме се да се запази положителната динамика за намаляване на броя на заразените, намаляване на броя на хоспитализираните. Ако тя се подобри, ще пристъпим към поетапно връщане или по-точно към вариант на редуване – една част от учениците да бъдат вкъщи, друга част да се върнат. Обсъждаме с министъра на здравеопазването, ще разрешим някои дейности като държавните изпити по професия, олимпиадите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html