четвъртък, 28 март 2024 г.

Новогодишната програма на БНТ занули конкурентите

Цяло съзвездие от любими артисти в коледната и новогодишната програма на БНТ  - Българска национална телевизия

Държавната телевизия излезе безапелационен победител в надпреварата за рейтинг в новогодишната нощ. Данните на агенцията, която мери зрителския интерес на трите телевизионни гиганта, показава безусловна победа на БНТ. Програмата, изготвена от екипа на „Сан Стефано“ 29, бе в в стил „късен Хачо Бояджиев“, но очевидно е привлякла интереса на публиката.  40 % от нея е предпочала Първи канал на БНТ, където водещи в нощта на 31 декември срещу 1 януари бяха Алекс Сърчаджиева и Руслан Мъйнов. Музикалните изпълнения бяха дело на тежката артилерия на родната поп сцена – Васил Найденов, Веско Маринов, Богдана Карадочева,  Силвия Кацарова, Орлин Горанов, но и звезди от младата генерация – Дара, Михаела Маринова, българската надежда за „Евровизия“ Виктория Георгиева, Дийп Зоун, 100 Кила. „Виво Монтана“, Тони Стораро и фолклорен ансамбъл „Чинари“ също допринесоха за успеха на Новогодишната програма на БНТ. А скечовете бяха от Георги Мамалев, дуета Димитър Иванов-Капитана и Бай Тъньо, Ники Станоев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, както и актьорите от Варненския куклен театър. „БНТ се опитва да върне празничните програми, които се правеха по времето на Хачо Бояджиев, Младен Младенов и Васа Ганчева. Хубава традиция от миналото, която Емил Кошлуков иска да възстанови. Прави му чест. Това си има публика, времето е показало, че е харесвано от хората“, коментира в навечението на 31 декември Васко Кеца и се оказа прав.

Втора по гледаемост, с 25 процента аудиторен дял, е била празничната програма на Нова телевизия, която избра да се бори за зрителското внимание със специален новогодишен епизод на шоуто „Маскираният певец“.

Изобщо не е изненада, че вниманието на най-малко зрители, равняващи се на едва около 15 процента аудиторен дял, е привлякъл Николаос Цитиридис. Дори и в Новогодишната нощ и със звезди като Люси Дяковска, Максим Ешкенази, цялото семейство Стораро, Катерина Евро, Криско и други, експериментът на Би Ти Ви не е успял да прикове повече публика от обичайното.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html