четвъртък, 18 април 2024 г.

Нов залп от Кралев: За радост на всички Дерменджиев е минало


Министърът на спорта Красен Кралев за пореден път разкритикува доскорошният футболен селекционер Георги Дерменджиев.

Той сподели, че Дерменджиев, спечелил само едни мач за 2020-а, вече е минало, като това е чудесна новина. Красен Кралев не скри, че изобщо не харесва бившия селекционер и щаба му, като се надява в бъдеще да не се правят подобни грешки на този пост.

Освен това Кралев коментира и предстоящият конгрес на БФС и сподели очакванията си за бъдещето на родния футбол.

„За радост на всички Георги Дерменджиев е минало за националния отбор. Дано повече не преживяване подобна срамна година – 6 мача, 2 равни, 4 загуби, два гола за 540 минути, всичко е ясно, нивото на представянето е ясно. Изумен съм просто.

Четох доклада и никъде не видях дори една самокритика. Не видях момент, в който да се каже, че треньорският щаб е сбъркал.

Да загубиш 4 точки в началото на Лигата на нациите след 90-ата минута след фрапиращи грешки в смените и тактиката… Да се надяваме, че подобни мигове ще бъдат спестени на българските фенове. Знаете какво е мнението на всички за този треньорски екип и треньор.

Има време до конгреса на БФС, надявам се да има сблъсък на идеи. Дай Боже да има сблъсък на идеи. Струва ми се, че в нашия футбол липсва откритият разговор, да се каже какви са проблемите, да се каже истината. Дори на предния конгрес не се говореше открито.

Не виждам много кандидати да има за треньори на националния отбор, защото осъзнават трудното положение. Емо Костадинов резонно защитава позицията, че трябва да се даде път на младите треньори, както се прави в Германия, всички да вървят с набора си.

ЦСКА се представи добре в Лига Европа, малшанс му попречи да продължи напред, направи добри мачове. „Лудогорец“ е в период на смяна на отбора, тази година ще преболедува и догодина след смяната ще се завърне в Европа на пълни обороти.

Проблемът в българския футбол е съдийството, има явни зависимости. По този начин се отблъскват фенове и инвеститори, да не говорим това как се отразява на футболистите. До здраво трябва да се реже в съдийството, трябва тотална реформа, а не да се крием като щрауси“, сподели пред БНТ Кралев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html