четвъртък, 2 май 2024 г.

Федерер ще играе на ATP Cup

Роджър Федерер може да се завърне на корта по-рано от очакваното. Маестрото от Базел планираше да започне сезона си на Australian Open, но изглежда, че в първоначалния му график ще настъпи промяна.

Аржентинският журналист и радиоводещ Даниел Миш информира, че Федерер ще вземе участие в предстоящото издание на ATP Cup, което ще се проведе в седмицата преди Откритото първенство на Австралия (1-5 февруари). Носителят на 20 титли от Големия шлем ще си партнира със своя добър приятел Стан Вавринка, което значително ще увеличи шансовете на „кръстоносците“ да спечелят трофея.

ФедЕкс не е единственото голямо име, което може изненадващо да се включи в турнира. Миш съобщава още, че Кей Нишикори ще използва своя защитен ранкинг и ще си партнира с Йошихито Нишиока в отбора на Япония.

Световният №41 пропусна по-голямата част от 2020 заради операция на рамото, но наскоро заяви, че ще бъде напълно възстановен за началото на новия сезон.

Участието на Федерер би означавало, че ще видим всички представители на Голямата тройка в действие на ATP Cup.

Новак Джокович отново ще бъде водещата фигура в защитаващия титлата тим на Сърбия, а до него ще бъде 26-ият в света Душан Лайович, както и Виктор Троицки, който ще направи своя официален дебют като капитан на комшиите.

Другият миналогодишен финалист, Испания, също ще разчита на своята голяма звезда в лицето на Рафаел Надал, а в тима на „Ла Фурия“ са още Роберто Баутиста Агут и Пабло Кареньо Буста.

Засега България е четвърта резерва. Преди година Григор Димитров и компания завършиха на девето място.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html