петък, 26 април 2024 г.

Путин: Няма да има промяна в отношенията ни със САЩ

Руският президент Владимир Путин каза днес, че не очаква никаква промяна в отношенията със САЩ, след встъпването в длъжност през януари на следващия американски държавен глава Джо Байдън, което ще стане на фона на засилено напрежение в двустранните отношения, съобщи Франс прес, цитирани от БТА.

„Що се отнася до смяната на ръководството на САЩ и че за нас нещата може да станат по-трудни, не вярвам това да се случи. Смятам, че ще бъде както обикновено“, заяви Путин на съвместно заседание на Държавния съвет и Съвета за стратегическо развитие и национални проекти.

По-рано днес лидерът на руската комунистическа партия Генадий Зюганов заяви на същото заседание: „Ние трябва добре да разберем, че с идването на Байдън на власт ситуацията ще се влоши. Той е неоглобалист, който ни обяви за враг номер едно и ние сме длъжни да направим всичко за максимално сплотяване на обществото“.

На срещата Путин призова да бъде продължено развитието на икономическия и военния капацитет на Русия, за да се справи „с трудностите и заплахите“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html