четвъртък, 25 април 2024 г.

Илияна Йотова: Президентът няма да прави партия

Президентът е президент на Република България и няма никакво намерение да прави политически проекти, нито да оглавява алтернатива на управлението. Категоричното мнение изрази вицепрезидентът Илияна Йотова пред Нова тв. Според нея хората, които няколко години са обяснявали, че Румен Радев иска да прави политически проект, сега са разочаровани.

За датата на предстоящия вот Йотова коментира, че президентът е говорил достатъчно по въпроса. Според нея по темата дали провеждането на изборите е безопасно или не, ще е произнесат хората от научните среди.

Не съм чула някой от академичните среди да говори за вота. Има прекалено много неизвестни, за да можем да кажем отсега защо не е добра датата 28 март или защо е по-добра дата през май. Президентът постъпи възможно най-коректно. Това са неговите конституционни правомощия, а 28 март е първата дата за избори. Допреди месец всички казваха, че искат предсрочни избори. Сега се оказа, че никой не е готов. Аз обаче имам друго мнение – няма партия в момента, която да не е готова, коментира Йотова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html