петък, 26 април 2024 г.

90% от леглата в болниците във Великобритания вече са заети

Британските министри се събират извънредно днес да обсъдят как да обуздаят растящия брой заразявания с Covid-19 в страната след като премиерът Борис Джонсън заяви, че се надява да избегне втори локдаун в Англия, предаде БНР.

Данните със заразяванията отново са много тревожни, след като индексът за разпространение на заразата надхвърли 1. Този индекс показва колко души средно се заразяват от носител на вируса. 38 милиона души вече са в най-високата трета степен на карантина в Англия.

Ръководителите на националното здравеопазване обаче са много разтревожени, защото почти 90 процента от леглата в болниците вече са заети. В същото време учените, които съветват правителството, продължават да анализират разпространението на новия вариант на коронавируса в Югоизточна Англия, довел до кризисна ситуация в тази част на страната.

Междувременно решението да се облекчат ограниченията по Коледа в четирите съставни части на Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – отново е обект на критики, поради загриженост, че ще доведе до увеличение на случаите на заразявания.

Правителството на този етап обаче няма намерение да се откаже от плановете да облекчи мерките между 23 и 27 декември. Бившият правителствен съветник Марк Уолпорт предупреди по Би Би Си, че страната ще навлезе през януари в сериозна ситуация и ще са необходими много строги мерки за социално дистанциране, които стават още по-задължителни, ако вирусът се променя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html