петък, 29 март 2024 г.

Фюри: Аз съм най-добрият!

Тайсън Фюри не е доволен от сънародника си Антъни Джошуа за това, че не е заявил ясно, че иска мач между двамата. Циганския барон има силно желание големият двубой да се проведе догодина, като е уверен, че ще спечели.

Джошуа задържа поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO) след нокаут срещу Кубрат Пулев в деветия рунд. Фюри е носител на пояса на Световния боксов съвет (WBC).

Целта е двамата да се срещнат на ринга, за да определят абсолютен световен шампион.

„Следващата година мачът трябва да се проведе. Той премина през последното си препятствие миналата седмица срещу Пулев. Сега и двамата сме свободни, за да направим този двубой. Имам желание да го направим“, каза Фюри в Шоуто на Джонатан Рос, цитиран от Sky Sports.

„Беше му заден въпрос: „Искаш ли мач с Тайсън Фюри“. Много прост и ясен въпрос, а той така и не отговори. Беше просто въпрос за „да“ или „не“, нали така? След това го питаха: „Смяташ ли, че си най-добрият в света в тежката категория“. А той не отговори. Питайте мен: „Искаш ли да се биеш с Антъни Джошуа“. Да“, каза Фюри.

Той твърди, че е най-добрият боксьор при най-тежките. „Аз съм и то убедително. Това е. Така се отговаря на въпрос. Когато победя Джошуа следващата година, ще съм победил най-добрите от предишната ера и от моята ера“, каза Фюри. Той добави, че уважава Джошуа, който по думите му е много, много голям спортист.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html