петък, 26 април 2024 г.

Бунтарите срещу Доган не искат Местан в редиците си

Замисленото Гражданско сдружение от партии и личности, напуснали ДПС през годините, което ще бъде обявено до две седмици и ще участва в парламентарните избори, не желае в него да влиза доскорошният лидер на Движението Лютви Местан, научи АНТЕНИ.

Лютви Местан наследи Доган на лидерския пост в ДПС, но остана там само един мандат. Снимка Интернет

Местан бе изключен от ДПС през 2016 г., след което направи партия ДОСТ, която не можа да влезе в сегашния парламент.

В партията му имало вътрешно напрежение, включително и в ръководството. Срещу Местан има и дело за катастрофа, при която загина и бебе. Обвиняем по него вече е не само бившият № 1 в ДПС, но и бащата на детето, който е карал със 160 км/час при разрешени 90. Така или иначе обаче съдът още не се е произнесъл и името на Лютви Местан още не е изчистено. Това едва ли ще стане до изборите и обвинението срещу Местан ще отнеме гласове от бъдещото Гражданско сдружение, което има амбициите  да бъде алтернатива на турската общност в България на предстоящите избори.

Много хора от партия ДОСТ, с които е разговаряно, са дали съгласието си да се присъединят към бъдещото Гражданско сдружение.

В него ще влязат партии, които са се отцепили от ДПС и не са успели при самостоятелно явяване на избори през годините. Сега лидерите им са стигнали до извода, че успех ще има само ако са заедно. В сдружението ще влязат и безпартийни, а в ръководството ще има и трима българи.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html