петък, 29 март 2024 г.

ДоброТворците рисуват картини за подаръци на лежащите в ковид отделенията

„Вдъхнови здраве“ е инициатива на младежи клуб „ДоброТворците от Бургас“, част от инициативата „Бургас харесва младите“. Това са ученици от няколко учебни заведения в града, както и бургаски студенти в български и чужди университети.

Идеята на инициативата „Вдъхнови здраве“ е да бъдат нарисувани картини, които да вдъхват позитивни мисли и оптимизъм в ежедневието на лекари и пациенти в Ковид отделенията в Бургас. Паралелно с това се пишат и писма до тях.

Младежите се захванаха с тази доброволческа задача в края на ноември. Дали са си срок за приключване – до 23 декември. Очаква се дотогава да изготвят общо около 400 картини и писма. Тогава, в навечерието на Коледа, с добро сърце и усмивка те ще ги подарят на бургаските болници, където се лекуват заразените с коронавирус.

Рисуването и писането на писмата се осъществява предимно самостоятелно по домовете на участниците, а също така и в съвсем малки групи в Младежки културен център – Бургас, при спазване на изискванията за здравна безопасност. Всеки, който желае да се включи, ще получи материали за рисуване.

За целта се свържете с ДоброТворците чрез тази фейсбук страничка: https://www.facebook.com/BurgasLikesYouth.

Междувременно, с този инициатива бургаските младежи участват в благородната надпревара с връстниците си от страната за Купата на героите – доброволческото състезание на училищата в България, в което ученици и студенти създават доброволчески клубове и инициативи, за да променят училището, квартала, общността и града си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html