петък, 29 март 2024 г.

Кубрат Пулев е боксов чувал за шампиони

Николай БАРЕКОВ

Неподготвен, очевидно нетрениран, самохвалко и посредствен хвалипръцко, родните експери го порицават, че играе бокс (силно казано) от каменната ера, неособено голям по размери, за да разчита само на съветското „ляв -прав, десен -прав“ пред гиганти с 3 метров размах на ръцете като Кличко, Тайсън Фюри, Уайлдър, Джошуа….такива са днешните реалностти. Той играе без комбинации, без въображение и без глава, а защитата му е да обърне страхливо гръб на противника на ринга….

Страшна измама е да заблудиш цял народ, че две години си тренирал като млад лъв и отиваш в Лондон да смачкаш момчето с „по-хубавия от твоя тен“, а след като премете момчето с тена пода няколко пъти с тебе, да се изтъпаниш и арогантно да си признаеш, че си бил неподготвен и нетрениран за мача на живота си, че си лъгал и заблуждавал цял народ, имайки достъп до всички медии на властта. Да шикалкавиш и обиждаш българското юначество с твоето поведение. Безотговорно и безсмислено поведение.

Вика, че сме били „небоксова“ нация и затуй не сме го оценили – Петър Лесов, Ивайло Маринов, Серафим Тодоров … не боксьори, а гениални танцьори на ринга, олимпийски и световни шампиони чувал ли ги е? Поетите на българския бокс, нашите интелектуалци с бинтове на ръцете ги е срам от него. И Хемингуей е бил боксьор, стандартите в този спорт са високи, нобелови стандарти, и надхвърлят нощните стандарти в „ебалника“ Студентски град.

 

Боксов чувал за шампиони, с тази разлика, че боксовият чувал никога не се къса и не пада възнак на пода, колкото и да го бият. Боксовият чувал не се излага, не е невъзпитан и поема ударите достойно. Боксовият чувал не е пълен с глупости като магаре с пръдня, не обикаля с месеци по барове и дискотеки, вместо да тренира като шампион. Боксовият чувал има срам и достойнство и си знае мястото в залата, за разлика от нашия Ганьо, който всеки път, като го набият, се кефи, че са го запомнили кой е. С какво? Че всеки път затварят голямата му уста със здрав пердах, че изкривява образа на нацията ни извън Родината – не сме лентяи без образование и глупаци на квадрат. Българинът е скромен, тих, възпитан на труд и уважение, и работлив човек. Не е празно нагло плямпало. Превива гръб от сутрин до вечер у нас и в чужбина, за да посреща несгодите в живота. Неслучайно само достоен, велик и обрасъл с ценности народ като нашия може да изтърпи 20 години безхаберно управление като това на Борисов.

Всъщност обикновеният, истинският българин е тъкмо обратното на „симпатягата“ Кубрат Пулев. Нищо общо с него. Затова и последните изцепки на Пулев срещнаха масовото отвращение на българската публика у нас и в чужбина. Пиар акции като тази с гайдите няма как да променят тренда. Тhe game is over, mr. pulev!

Текстът на журналиста Николай Бареков е от неговия профил. Заглавието е на АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html