петък, 29 март 2024 г.

Каракачанов: Мая Манолова е кречетало

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отвърна на Мая Манолова, която напоследък коментира усилено теми, свързани с националната сигурност и отбрана, и я сравни с кречетало в интервю пред БНТ. Според него Мая Манолова приказва каквото й дойде, за да спечели някой друг глас. Повод за думите му са критиките на бившия омбудсман, че се дават пари за закупуване на военен кораб в момент на криза.

Каракачанов посъветва Манолова да поговори в леглото с мъжа си (Ангел Найденов, който като бивш военен министър е бил човекът, който е подкрепил договора за F-16).

Подобни кречeтала, които говорят глупости, действат демотивиращо. Ако госпожата е толкова компетентна, да дойде да си говори с мен, каза още Каракачанов.

Той посъветва Скопие да изпълнява подписания Договор за добросъседство, защото България е получила несправедливи претенции по отношение на т. нар. македонско малцинство – подобни абсурди могат да съществуват само в някои коминтерновски мозъци.

Сядаш с колегите в Скопие и те почват да се пънат като магаре на мост. Вие утре може да решите, че сте марсианска нация и цар Самуил е слязъл от Марс. Хората в Македония могат да се наричат както искат, но това не може да е на базата на открадната българска история, категоричен беше военният министър.

Той напомни, че България е държавата, която винаги е помагала на Македония – първи сме ги признали, помагали сме финансово, помагали сме и военно, и по време на югоембаргото.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html