събота, 27 април 2024 г.

Валери Симеонов подгони пазарите и големите магазини

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска още по–драстични мерки в борбата срещу коронавируса. Според него Столична община се е превърнала в погребален агент, защото не предприема никакви действия за затваряне на базарите и голимите хипермаркети. „Работят огромни магазини, има профилирани магазини за техника и детски играчки, опашките са човек до човека, това не е ли неспазване на мерките? Само на моловете и ресторантите бяха наложени ограничения. Ами базарите? Софийска община не трябва ли да бъде номинирана за погребален агент на годината?“, коментира той пред „Канал 3“.

„Патриотът“ призна правото на президента Румен Радев да насрочи датата на изборите 28 март. В същото време обаче го обвини, че не е провел консултации с епидемиолози за разпространението на коронавируса. „Не бива еднолично без консултации да се взема решение. Беше недопустимо определянето на дата без да се вземе предвид пандемията и консултация със специалисти, защото предполага събиране на много хора на едно място, пипане на химикалки и машини от много лица“, каза Симеонов.

Според него след изборите България ще бъде управлявана от мащабна коалиция. „Това е много притеснително. Никой не може да предвиди резултатите от изборите в тези условия. Колко хора ще отидат да гласуват, при положение, че пандемията не е преминала“, попита Сименов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html