петък, 29 март 2024 г.

Горби в самоизолация, няма коронавирус

Помощникът на Михаил Горбачов, Павел Палажченко, потвърди информацията, че роднините са спрели да посещават почти безпомощния 89-годишен първи и единствен президент на СССР.

Режисьорът Виталий Мански при откриването на Международния фестивал на документалния филм „Артдокфест“ показа документален филм „Горбачов. Рай „. Филмът показва, как Горбачов посреща Нова година 2020 в апартамента на асистента си. Той почти не става от стола, вече не е възможно да се обслужва без чужда помощ, придвижва се с помощта на специално устройство. В отговор на въпрос Горбачов казва, че сега внучките му не идват, идвали са са, но сега не.

Според Палажченко той все още не е гледал филма, но преди година е участвал в подготовката му. В разговор с радиостанция „Москва казва“ помощникът посочи, че липсата на срещи между Горбачов и неговите роднини се обяснява с факта, че той е в самоизолация.

„Аз самият разговарям с него само по телефона. Що се отнася до роднините, той самият постоянно комуникира с тях по телефона. Кой идва сега? Знаете, че самолетите не летят, следователно никой“, обясни Палажченко.

„В началото на март той ще отбележи своя 90-ти рожден ден, но очевидно няма да може да събере роднините си, така че ще трябва да отпразнува юбилея си по интернет“, каза още помощникът на бившия генерален секретар на Комунистическата партия на Съветския съюз, отбелязвайки, че сега се решава как най-добре да се направи това.

Палажченко поясни, че Михаил Горбачов не се е заразил с коронавирус и се чувства добре, но е в самоизолация, заради напредналата си възраст.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html